Events


Her kan du læse om – og tilmelde dig – vores kommende events og netværksaktiviteter. Vi rejser bl.a. rundt i landet og præsenterer analyseresultater og indbyder til lokal debat. Rejsen har allerede bragt os forbi Esbjerg, Odense, Herning/Ikast-Brande, Aalborg og Aarhus. Ved at udrulle Small Great Nation regionalt tilstræber vi at forankre initiativet lokalt og få forskellige perspektiver på, hvordan Danmark kan udvikle sig i fremtiden.

Seneste

Webinar: Bliver genåbningen af EU grøn?

Den 3. juni 2020 afholder vi vores fjerde webinar, hvor vi kigger nærmere på genåbningen af EU ovenpå corona. Peter Mogensen og Anders Dons diskuterer denne gang hvilken betydning genåbningen vil få på eksporten samt hvorvidt de europæiske hjælpeinitiativer er tilstrækkelige til at stimulere økonomien på bæredygtig vis. Bør der eksempelvis stilles krav om en grøn forretningsplan, hvis virksomheder skal tildeles støtte? Eller er hurtig økonomisk vækst vigtigere end klimahensyn?

CO2-afgifter er et effektivt instrument til regulering af drivhusgasser og er anvendt i mange lande

Klimaminister Dan Jørgensen har i et nyt interview i Børsen kaldt CO2-afgifter for en ”skrivebordsøvelse” og en ”Georg Gearløs agtig model”. Men afgifter er et effektivt værktøj til at reducere drivhusgasudledninger.

Se webinaret: Hvordan bør Danmark genåbnes?

I det tredje webinar præsenterede vi en række anbefalinger til en optimal genåbning af landet samt en vision for Danmark efter corona. Anders Dons og Peter Mogensen gennemgik bl.a. hvilke brancher, der bliver hårdest ramt, samt hvilke scenarier vi ser ind i med regeringens nye planer for genåbningen. Se eller gense webinaret fra den 14. maj 2020 her.

Strategien for åbning af Danmark

Test, inddæmning og påpasselighed er vejen frem til en genåbning - men udeluk ikke den Romerske bazooka. Dét er rådet fra en række økonomer og en tidligere hospitalsdirektør i en kronik i Berlingske.

Se webinaret: Hvordan bliver livet efter corona?

I vores andet webinar kiggede vi nærmere på, hvordan livet kommer til at se ud efter coronakrisen. Anders Dons og Peter Mogensen gennemgik bl.a. de forskellige scenarier, som Danmark kan stå overfor. Hvis du gik glip af webinaret den 30. april 2020, kan du se optagelsen her.

Webinar: Hvordan bør Danmark genåbnes?

Den 14. maj 2020 kan du se med i vores tredje webinar, hvori vi med afsæt i data præsenterer vores anbefalinger til regeringen for en optimal genåbning og vision for Danmark efter corona. Peter Mogensen og Anders Dons deler deres perspektiv på situationen. De dykker ned i hvilke brancher, der bliver ramt, samt hvilke scenarier vi ser ind i med regeringens nye planer for genåbningens faser. Sidst, men ikke mindst, giver de et par gode råd til regeringen. Vores anbefalinger inkluderer: 1. Databaserede scenarier for genåbningens faser – hvilke følgevirkninger har de forskellige scenarier fx? 2. En skarp prioritering i genåbningsstrategien – hvilke liv, sektorer og uddannelser skal fx først reddes? 3. Skab et nyt narrativ for Danmark – hvad er visionen for et forandret Danmark?


Afholdte events