Events


Her kan du læse om – og tilmelde dig – vores kommende events og netværksaktiviteter. Vi rejser bl.a. rundt i landet og præsenterer analyseresultater og indbyder til lokal debat. Rejsen har allerede bragt os forbi Esbjerg, Odense, Herning/Ikast-Brande, Aalborg og Aarhus. Ved at udrulle Small Great Nation regionalt tilstræber vi at forankre initiativet lokalt og få forskellige perspektiver på, hvordan Danmark kan udvikle sig i fremtiden.

Seneste

Antallet af danske iværksættere er faldende

En stærk iværksætterkultur er vigtig for velstanden. Desværre viser vores analyse, at andelen af selvstændige har været faldende i længere tid. Men iværksætteri kan gå i arv, da man påvirkes af rollemodeller i familien samt det område, man er vokset op i som barn.

10 år uden lønhop til de lavtlønnede

Den økonomiske udvikling har været god i Danmark de senere år – og det er også kommet mange lønmodtagere til gode i lønningsposen. Men denne analyse viser, at en betydelig gruppe på bunden af arbejdsmarkedet har ikke fået del i opsvinget.

Danmark scorer højt på innovation i Europa – men udnytter ikke potentialet

Denne analyse præsenterer resultater fra European Innovation Scoreboard 2019 (EIS). EIS sammenligner de europæiske landes forsknings- og innovationsperformance. Her placeres Danmark samlet set, som værende blandt de stærkeste europæiske lande ift. innovationsperformance.

Innovation – nøglen til bæredygtig vækst?

Kan Danmark gøre en global forskel ved at investere i FN's Verdensmål, innovation og iværksætteri? Hvor innovative er vi egentlig? Og hvordan kan vi omsætte verdensmålene til god forretning? Dét er nogle af de emner, vi har på agendaen den 6. februar, når vi igen holder Small Great Nation-konference.

Faldende andel af offentlige midler til grøn forskning

Denne analyse viser, at de offentlige udgifter til energi- og miljøforskning har været faldende siden 2010. Danmark ligger dermed under OECD-gennemsnittet og har et lavere niveau end lande, vi normalt sammenligner os med.

Anbefalinger til gavn for Danmark

Efter at have analyseret, kommunikeret og debatteret i to år er det nu tid til at give nogle helt centrale anbefalinger, der kan gavne Danmark. I en række videoer sætter vi fokus på nogle af disse anbefalinger. Se mere i videoerne nedenfor og download anbefalingerne i bunden af siden.  


Afholdte events