Events


Her kan du læse om – og tilmelde dig – vores kommende events og netværksaktiviteter. 

Seneste

EU's fremtid og betydning for Danmark

Vores næste virtuelle konference sætter fokus på det europæiske samarbejde. Hvad er EU's udviklingspotentiale? Og hvilke fordele og ulemper er der ved Danmarks EU-medlemsskab? Se med d. 28. april, hvor vi også præsenterer resultaterne af vores nye rapport om EU.

Danmark er kommet relativt godt gennem coronakrisen

Den 12. marts er det et år siden, at Danmark lukkede ned for at begrænse smitten af coronavirus. I dette notat gør vi status på, hvordan Danmark indtil videre er kommet igennem coronapandemien. Vi ser på to centrale aspekter: sundhed og samfundsøkonomi. Vores opgørelse viser, at Danmark er kommet bedre gennem krisen end størstedelen af de lande, vi normalt sammenligner os med i og uden for Europa.

Lyt til klimainfluencers – der bliver flere og flere!

En betydelig del af befolkningen forsøger at påvirke venner og familie til at forbruge mere klimavenligt, viser ny undersøgelse fra Kraka og Deloitte. Øget efterspørgsel på grønne produkter, CO2-afgifter og klimavenlige teknologier er afgørende for at nå klimamål

Hver fjerde dansker er klimainfluencer

27 pct. af den danske befolkning og 45 pct. af de unge har det seneste år forsøgt at påvirke venner og familie i en mere grøn retning. Det kan medføre ændrede sociale normer, der får befolkningen til at forbruge mere klimabevidst og dermed udlede færre drivhusgasser. Man kan dog næppe forlade sig på, at ændrede sociale normer alene kan sikre den grønne omstilling.

Præsidentvalg og vaccinehåb giver eksporten tiltrængt rygstød

Coronakrisen og de seneste års handelskonflikter har været med til at bremse globaliseringen til skade for Danmarks erhvervsliv og styrkepositioner. Nu spirer dog pludselig en ny optimisme, og samhandlen ser ud til at få bedre betingelser.

Øget regionalisering vil have stor betydning for dansk erhvervsliv

En øget regionalisering af verdenshandlen kan betyde store tilpasningsomkostninger for dansk erhvervsliv, da lande uden for Europa har fået en stor betydning for den danske produktion og beskæftigelse. En stor del af den danske befolkning støtter øget samhandel med Europa, selvom det indebærer højere forbrugerpriser.


Afholdte events