Events


Her kan du læse om – og tilmelde dig – vores kommende events og netværksaktiviteter. Vi rejser bl.a. rundt i landet og præsenterer analyseresultater og indbyder til lokal debat. Rejsen har allerede bragt os forbi Esbjerg, Odense, Herning/Ikast-Brande, Aalborg og Aarhus. Ved at udrulle Small Great Nation regionalt tilstræber vi at forankre initiativet lokalt og få forskellige perspektiver på, hvordan Danmark kan udvikle sig i fremtiden.

Seneste

Næsten hver femte underviser i folkeskolen uden en læreruddannelse

Denne analyse viser, at færre og færre blandt de dygtigste unge bliver lærere, og flere ikke-læreruddannede underviser i folkeskolen. Samtidig arbejder en stor del af de læreruddannede slet ikke med faget. Yderligere har folkeskolen fortsat svært ved at fastholde de dygtigste lærere, og danske lærere har et færdighedsniveau, som ligger under de øvrige nordiske lande.

Danskerne mister tillid til velfærdsstaten – de oplever, at den er under pres

Danskernes tillid til velfærdsstaten svinder, og mange forventer, at den vil blive mindre fremover. Der er brug for en genopbygning, hvis samfundsmodellen skal bestå.

Den sene tilbagetrækning kommer af sig selv

En ny arbejdskultur breder sig, og flere og flere ældre ønsker at forblive på arbejdsmarkedet. Det stiller store krav til øget fleksibilitet.

Er den danske velfærdsstat truet?

Den danske velfærdsstat fungerer, og verden ser til Danmark for inspiration. Men hvordan sikrer vi holdbarheden på den lange bane? Hvordan skal den offentlige sektor og erhvervslivet spille sammen i fremtiden? Og hvor tæt er vi på oprør i Danmark? Det sætter vi fokus på til Small Great Nation konference d. 6. september, når vi får internationale og danske perspektiver på vores fælles fremtid.

Eksperter fra ind- og udland sætter fokus på Danmarks største udfordringer

Hør kvalificerede bud på, hvad der bliver Danmarks største udfordringer i fremtiden - og ikke mindst, hvordan de kan løses. Vi har bl.a. spurgt en minister, en professor og en tidligere ambassadør.

Øget velstand og kortere ugentlig arbejdstid

I denne analyse udfordrer vi den generelle opfattelse af, at de danske offentlige finanser nu er endegyldigt holdbare. Danskerne har i mange år, bl.a. via aftaler mellem arbejdsmarkedets parter, vekslet en del af den økonomiske fremgang til en kortere arbejdstid. Det fortsætter sandsynligvis fremover og det vil koste økonomisk velstand og gøre de offentlige finanser i Danmark uholdbare.


Afholdte events