sgn.eu.event.jpg

EU's fremtid og betydning for Danmark

Afholdt d. 28. april 2021. 09:00 - 11:00

Formålet med det europæiske samarbejde er at sikre økonomisk velstand, stabilitet og sikkerhed i hele EU. Men samarbejdet er udfordret af uenigheder, BREXIT og håndteringen af den globale pandemi. Omvendt står EU stærkt, når vi arbejder sammen. Så hvordan er den europæiske unions tilstand egentlig? Klarer vi os bedre eller dårligere end resten af verden? Og er der en meningsfuld fremtid for det europæiske fællesskab? 

Dét satte vi fokus på til den virtuelle Small Great Nation-konference d. 28. april, hvor vi lancerede den næste rapport og fik internationale og danske perspektiver på EU's fremtid. Læs mere og se optagelsen nedenfor. 

 

Se optagelsen her:

Ny rapport om EU
Til konferencen præsenterer vi resultaterne af den helt nye Small Great Nation-rapport, som undersøger Den Europæiske Union, og hvilken rolle unionen kan og bør spille fremadrettet. Vi kigger også på EU's politiske agenda og diskuterer, om EU har et tillidsproblem. Som altid vil Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, Senior Fellow i Kraka og tidligere overvismand, guide os igennem rapportens hovedresultater. Rapportens temaer er:

• Danskernes syn på EU
• Fordele og ulemper ved Danmarks EU-medlemskab
• EU’s institutionskvalitet
• Konkurrencesituationen i EU og globalt
• EU’s klimapolitik

Er tiden kommet til en reformation af EU?
Til at give perspektiver på EU's fremtid har vi inviteret Grækenlands tidligere finansminister og økonomiprofessor, Yanis Varoufakis. Han er medlem af det græske parlament og af Europas første pan-Europæiske bevægelse, Democracy in Europe Movement 2025 (DiEM25). Han vil bl.a. tale om EU’s økonomiske og kommercielle styrker, konsekvenserne af COVID-19 og sin vision for en reformation af EU.

Perspektiver fra Bruxelles og Danmarks ungdom
Som Europakorrespondent i Bruxelles siden 2014 har Lotte Mejlhede et unikt indblik i det politiske EU-landskab. Hun vil bidrage med sine observationer om unionens tilstand og reflektere over udfordring og muligheder. Til at nuancere diskussionen har vi også inviteret Marek Azoulay Jørgensen, som er medlem af Small Great Nations Ungepanel. Marek har bl.a. været med til at arrangere Ungdommens EU-topmøde siden 2013, og i dag repræsenterer han Danmark på EU's ungomdskonferencer som EU-ungdomsdelegat for Dansk Ungdoms Fællesråd.

Anders Dons, CEO i Deloitte, og Peter Mogensen, direktør i Kraka, er som altid værter for arrangementet.

 

Talere

Klik på billederne for at læse mere om talerne. 

Tap icon

Tryk på billedet og læs mere.

speaker portrait

Hans Jørgen Whitta-Jacobsen

Senior Fellow i Kraka
Taler

speaker portrait

Lotte Mejlhede

EU-korrespondent
Taler

speaker portrait

Marek Azoulay Jørgensen

Medlem af Ungepanelet og EU-ungdomsdelegat 
Taler


Program


Kl. 09:00
Velkomst ved Anders Dons og Peter Mogensen

Kl. 09:10
Præsentation af resultaterne af den 8. rapport ved Hans Jørgen Whitta-Jacobsen

Kl 09:45
Perspektiver på EU's fremtid ved Yanis Varoufakis

Kl. 10:20
Paneldiskussion med Lotte Mejlhede, Marek Azoulay Jørgensen og Peter Mogensen

Kl. 10:50
Afrunding ved Anders Dons og Peter Mogensen


Hent rapporten her

 

Har du spørgsmål, så kontakt Julie Kirketerp på jkirketerp@deloitte.dk