tema1_thumb_bred (002).jpg

Danmark skal være klimaneutral allerede i 2040

Hør Small Great Nations Ungepanel præsentere deres vision for klimaet i den første af fire virtuelle sessioner. I denne session mødes tre medlemmer af Ungepanelet med Michael Svarer for at diskutere, hvordan vi bedst realiserer visionen for et klimaneutralt Danmark. Esben Bjerre er sessionens vært.

Se optagelsen her:


Om sessionen

Den officielle målsætning er, at Danmark skal være klimaneutral i 2050. Det mener Ungepanelet ikke er ambitiøst nok, hvis vi skal imødekomme de alvorlige klimaudfordringer, som verden står over for. Til denne session sætter vi derfor fokus på den grønne omstilling og Ungepanelets vision for et klimaneutralt Danmark - allerede i 2040.
 

For at opnå klimaneutralitet foreslår Ungepanelet en række interessante tiltag, herunder CO2-afgifter, etableringen af en klimadomstol, innovationsklynger, et grønt rejsehold samt en plan for, hvordan Danmark skal blive en grøn Silicon Valley.

Se med, når tre medlemmer af Ungepanelet mødes med Michael Svarer for at diskutere, hvordan vi bedst realiserer visionen for et klimaneutralt Danmark. Her vil Michael bidrage med sin ekspertviden på området. Michael er professor i nationaløkonomi ved Aarhus Universitet og tidligere overvismand.

Til at facilitere dialogen har vi inviteret Esben Bjerre med som vært. Den prisvindende radio-, tv- og podcastvært er kendt for at sætte vittige og interessante perspektiver på samfundet. 

Vi diskuterer bl.a.:
•    Hvordan vi går fra et CO2-udslip på 47 mio. ton til 0 ton i 2040
•    Hvilke rettigheder klimaet skal have - og hvorfor de skal grundlovssikres
•    Hvorvidt rapportering og et grønt rejsehold kan gøre virksomheder mere bæredygtige
•    Hvordan forskning i bæredygtig innovation og en investeringsfond kan gavne Danmark

Deltagerne

Tap icon

Tryk på billedet og læs mere.

speaker portrait

Christian Daugaard Mikkelsen

Medlem af 
Ungepanelet

speaker portrait

Michael Svarer

Økonom

speaker portrait

Tor Elmelund

Medlem af Ungepanelet

speaker portrait

Esben Bjerre

Vært


Hent Ungepanelets vision her