tema2_thumb_bred.jpg

Vi skal have et uddannelsessystem med livsfag, chancelighed og livslang udvikling

Hør Small Great Nations Ungepanel præsentere deres vision for uddannelsessystemet i den anden af fire virtuelle sessioner. Vores uddannelsessystem uddanner fortsat unge efter fortidens samfundsstrukturer og udfordringer - på trods af faktorer som digitalisering og automatisering af samfundet, som kræver en arbejdsstyrke, der er klædt på til fremtiden. Så hvordan gentænker vi uddannelsessystemet? Det har Ungepanelet et bud på.

Se optagelsen her:

Om sessionen

Danmark står over for en lang række udfordringer. En stigende digitalisering og automatisering af samfundet samt den forestående klimakrise er blot nogle af de faktorer, som kræver en arbejdsstyrke, der er klædt på til fremtiden. Men vores uddannelsessystem uddanner fortsat unge efter fortidens samfundsstrukturer og udfordringer.

Så hvordan gentænker vi uddannelsessystemet? Det har Ungepanelet et bud på. I 2040 skal vores uddannelsessystem være omstillingsparat, og det skal fremme chancelighed og livslang udvikling, så alle danskere har mulighed for at udleve deres fulde potentiale.

Mød to af Ungepanelets deltagere, når de diskuterer, hvordan bæredygtighed og innovation skal være centrale elementer i fremtidens folkeskole. De taler også om indførelsen af klassepædagoger og et såkaldt ’livsfag’, hvor undervisning i personlig økonomi, digital adfærd, medborgerskab og grundlæggende personlig jura skal forberede børn og unge på voksenlivet.

På sessionen kan du også møde erhvervsleder, Marianne Dahl, tidl. adm. direktør for Microsoft Danmark og nu Vice President for Sales, Marketing & Operations hos Microsoft i Vesteuropa. Marianne vil bl.a. bidrage med perspektiver på, hvilke kompetencer virksomhederne har behov for i fremtiden, og hvordan fremtidens uddannelsessystem kan understøtte disse behov.

Til at facilitere dialogen har vi inviteret Esben Bjerre med som vært. Den prisvindende radio-, tv- og podcastvært er kendt for at sætte vittige og interessante perspektiver på samfundet. 

Vi diskuterer bl.a.:
•    Hvordan fleksible uddannelser og livslang læring skal sikre alles relevans på arbejdsmarkedet
•    Hvorvidt læreruddannelsen skal gøres til en universitetsuddannelse
•    Hvordan initiativer som mentorordninger kan bygge bro mellem uddannelse og arbejdsmarked
•    Hvordan man kan øge elevernes interesse i STEM-fag og løsning af samfundets største udfordringer
 

Deltagerne

Tap icon

Tryk på billedet og læs mere.

speaker portrait

Marianne Dahl

Vice President
Microsoft

speaker portrait

Hong Nhi Nguyen

Medlem af Ungepanelet

speaker portrait

Therese Aunbirk Jeppesen

Medlem af Ungepanelet

speaker portrait

Esben Bjerre

Vært


Hent Ungepanelets vision her