Er den danske velfærdsstat truet?

København. 6. september. 08:30 - 12:00

Den danske velfærdsstat fungerer, og verden ser til Danmark for inspiration. Men hvordan sikrer vi holdbarheden på den lange bane? Hvordan skal den offentlige sektor og erhvervslivet spille sammen i fremtiden? Og hvor tæt er vi på oprør i Danmark? Det sætter vi fokus på til Small Great Nation konference d. 6. september, når vi får internationale og danske perspektiver på vores fælles fremtid.

I januar præsenterede vi resultaterne af den tredje rapport, som sætter fokus på, hvordan vi høster arbejdsmarkedets højest hængende frugter. Det fik vi bl.a. perspektiver på fra Mai Mercado, Herman van Rompuy, Ulrik Juul Christensen og Francois Zimeray. I videoen ovenfor kan du høre, hvad de ser som de største udfordringer og muligheder for fremtidens arbejdsmarked.

På konferencen d. 6. september præsenterer vi den fjerde rapport i Small Great Nation initiativet, der bl.a. analyserer danskernes tilfredshed med den offentlige service, sammenligning af lønninger, og samspillet mellem det offentlige og private for at sikre den bedst mulige velfærdsstat med plads til alle.

Vi præsenterer ligeledes en række anbefalinger baseret på de første fire rapporter i Small Great Nation – de første tre havde fokus på Danmarks styrkepositioner, sammenhængskraften, og hvordan vi høster de højest hængende frugter.

På konferencen vil du møde en række højt profilerede talere og paneldeltagere fra ind- og udland, heriblandt Tony Blairs tidligere rådgiver, forfatter og debattør, Alastair Campbell, vicegeneralsekretær i OECD, Ulrik Vestergaard Knudsen, der vil give internationale perspektiver på, hvordan alle kan bidrage til samfundskontrakten, hvordan vi minimerer ulighed og oprør, samt hvordan den offentlige sektor og erhvervsliv kan spille bedre sammen i fremtiden. Derudover vil de præsenterede anbefalinger blive diskuteret af panelet, som består af PFAs group CEO, Allan Polack, Lundbeckfondens adm. direktør, Lene Skole og direktør i Dreyers Fond, Bo Rygaard. 

 

Talere & paneldeltagere

Tap icon

Tryk på billedet og læs mere.

speaker portrait

Alastair Campbell

Rådgiver, forfatter og debatør
Taler

speaker portrait

Ulrik Vestergaard Knudsen

Vicegeneralsekretær i OECD
Taler

speaker portrait

Lene Skole

Adm. direktør i Lundbeckfonden
Paneldeltager

speaker portrait

Hans Jørgen Whitta-Jacobsen

Senior Fellow i Kraka
Taler

speaker portrait

Allan Polack

Group CEO i PFA
Paneldeltager

speaker portrait

Bo Rygaard

Direktør i Dreyers Fond
Paneldeltager


Program


Kl. 08:30
Registrering og morgenmad

Kl. 09:00
Velkomst ved Anders Dons og Peter Mogensen

Kl. 09:10
Præsentation af resultaterne af den 4. rapport ved Hans Jørgen Whitta-Jacobsen

Kl 09:45
Et Europa i oprør - en ny samfundskontrakt ved Alastair Campbell

Kl. 10:15 
Pause

Kl. 10.30
Internationalt samarbejde ved Ulrik Vestergaard Knudsen

kl. 11:00
Paneldebat med Allan Polack, Lene Skole og Bo Rygaard

Kl. 11:30
Frokost og networking


Tilmeld dig her

6. september 2019. kl. 08:30 - 12:00. Deloittehuset, Weidekampsgade 6, 2300 København

Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding.