tema4_thumb_bred.jpg

Vores sundhedsvæsen skal være digitalt og skræddersyet til den enkelte

Hør Small Great Nations Ungepanel præsentere deres vision for fremtidens sundhedsvæsen. Den danske gennemsnitsalder stiger fortsat. Men et længere liv er ikke nødvendigvis lig med øget livskvalitet, og derfor er der brug for et sundhedsvæsen, som er markant mere skræddersyet til den enkelte. Dét er Ungepanelets vision.

Se optagelsen her:


Om sessionen

Den danske gennemsnitsalder stiger fortsat – men er vores sundhedsvæsen gearet til danskernes stigende antal af hospitalsbesøg og behov for sygdomspleje? Et længere liv er ikke nødvendigvis lig med øget livskvalitet, og derfor er der brug for et sundhedsvæsen, som er markant mere skræddersyet til den enkelte. Dét er Ungepanelets vision.

I 2040 skal størstedelen af de danske patienter føle, at de har været igennem et forløb skræddersyet til dem. Det skal digitalisering og en øget indsamling af sundhedsdata bidrage til. Men sygdom er ikke kun fysisk – faktisk er 25 % af alle årlige sygdomstilfælde i Danmark af psykisk karakter, og derfor har vi brug for markant mere fokus på mental sundhed og en styrkelse af psykiatrien. 

Mød to af Ungepanelets deltagere, når de diskuterer, hvordan vi får bugt med den nuværende ’one-size-fits-all’-behandlingsmodel, samt hvordan vi forhindrer livsstilssygdomme og reducerer den alt for høje andel af overvægtige danskere.

Til sessionen kan du også møde Group CEO i PFA, Allan Polack, når han deler ud af sin ekspertise om, hvordan vi bedst skaber fremtidens sundhedsvæsen.

Til at facilitere dialogen har vi inviteret Esben Bjerre med som vært. Den prisvindende radio-, tv- og podcastvært er kendt for at sætte vittige og interessante perspektiver på samfundet. 

Vi diskuterer bl.a.:
•    Hvilke etiske udfordringer, der kan være ved øget indsamling og brug af data i sundhedsvæsenet
•    Hvordan vi bekæmper den sundhedsulighed, vi har i dag - allerede fra barns ben
•    Hvordan vi i langt højere grad kan fokusere på forebyggelse fremfor behandling
•    Hvor stor en rolle digitaliseringen må have i behandling af patienter
 

Deltagerne

Tap icon

Tryk på billedet og læs mere.

speaker portrait

Allan Polack

Group CEO, PFA

speaker portrait

Dorthea Bülow

Medlem af Ungepanelet

speaker portrait

Johan Skov Bundgaard

Medlem af Ungepanelet

speaker portrait

Esben Bjerre

Vært


Hent Ungepanelets vision her