SGN offentlig sektor smal.jpg

Den offentlige sektors fremtid - klar eller uholdbar?

Afholdt virtuelt d. 28. november 2022 kl. 14:00 - 16:00

Den offentlige sektor går en usikker fremtid i møde, og velfærdsstaten - som vi kender den - har en udløbsdato. Sundhedssektoren er under stort pres – et pres, der kun er styrket oven på et par hårde coronaår. Dertil kommer en demografisk udvikling, der lægger yderligere pres på det offentlige over de næste 20 år, når andelen af ældre og unge uden for arbejdsstyrken øges. Samtidig påvirkes Danmark af stigende geopolitisk usikkerhed, som kræver nye alliancer og bedre modstandskraft.

Vores kommende Small Great Nation-rapport undersøger derfor de udfordringer, som den danske velfærdsstat står over for, herunder mangel på arbejdskraft og en produktivitetsvækst, der ikke kan følge med det private og dermed giver en opfattelse af forringet service. Vi ser også på mulige løsninger som effektivisering og teknologi, når vi præsenterer resultaterne af rapporten og diskuterer fremtiden for den offentlige sektor til denne virtuelle konference.


Se optagelsen af konferencen

Rapportens temaer

Som altid vil Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, Senior Fellow i Kraka og tidligere overvismand, kyndigt tage os igennem rapportens hovedresultater, som dækker følgende temaer:

• Den danske velfærdsstat
• Den offentlige sektor under pres
• Det offentlige arbejdsmarked
• Offentlig effektivisering. 

I rapporten kigger vi bl.a. på, hvorvidt den offentlige sektor er ramt af ’omkostningssyge’, om danskerne er tilfredse med den offentlige sektor, den øgede brug af private forsikringer, skoler og andre services, samt om velfærdsstatens formål og fremtid skal gentænkes. Få en forsmag på rapporten i de offentliggjorte delanalyser her

Præsidentiel rådgiver sætter fokus på Danmarks globale position

Den første del af konferencen vil fokusere på den offentlige sektor, som er afgørende for den danske velfærdsstats fremtid. Men Danmark opererer ikke i et vakuum. Dét har de seneste års begivenheder kun gjort tydeligere, hvor krig, inflation, energikrise og en global magtforskydning, hvor nye interesser og alliancer vinder frem.

Vi slutter derfor konferencen af med at zoome ud og se på det verdensbillede, som Danmark operer i. Dét gør vi med hjælp fra Pippa Malmgren, som er tidligere rådgiver for den amerikanske præsident og ekspert i internationale forhold, økonomi og forsvarspolitik. Hun giver os et unikt indblik i de internationale, geopolitiske forhold, som i virkeligheden vil forme vores fremtid.

Politikere, fagfolk og professorer nuancerer debatten
Idéen bag Small Great Nation er netop at facilitere en faktabaseret debat om Danmarks fremtid med afsæt i vores analyser. Derfor har vi inviteret professorer, fagfolk, politikere og en tidligere præsidentiel rådgiver til at nuancere debatten, så vi sammen kan nå frem til konkrete løsninger.

 

Talere

Klik på billederne for at læse mere. 

Tap icon

Tryk på billedet og læs mere.

speaker portrait

Pippa Malmgren

Politisk rådgiver
Taler

speaker portrait

Torben M. Andersen

Professor på Aarhus Universitet
Taler

speaker portrait

Grete Christensen

Formand i Dansk Sygeplejeråd
Taler

speaker portrait

Bjarne Corydon

Direktør og chefredaktør på Børsen
Taler

speaker portrait

Hans Jørgen Whitta-Jacobsen

Senior Fellow i Kraka
Taler

speaker portrait

Marie-Cecilie Rosenmeier

Folkeskolelærer
Taler

speaker portrait

Anders Vad Dons

Adm. direktør i Deloitte
Vært

speaker portrait

Peter Mogensen

Direktør i Kraka
Vært

   


Se optagelsen fra konferencen d. 28. november 2022 her:

 

Hent rapporten her

 

Har du spørgsmål, så kontakt Julie Kirketerp på jkirketerp@deloitte.dk