SGN hjemmearbejde.jpg

Post-corona afglobalisering og adfærd – hvad er New Normal?

Danmark står over for en række nye udfordringer oven på coronakrisen. Hør hvilke til denne virtuelle Small Great Nation-konference, hvor vi præsenterer vores seneste rapport. Se hele konferencen fra d. 23. oktober 2020 herunder.

Se optagelsen her:

Se optagelsen af konferencen ovenfor. 

Selvom vi taler om en verden post-corona, er virussen endnu ikke et overstået kapitel. Derfor bliver den næste Small Great Nation-konference holdt som en virtuel konference. Her lancerer vi den syvende rapport om coronakrisens påvirkning på vores samfund. Vi dykker ned i emner som adfærd, klima, globalisering og finanspolitik sammen med professor Hans-Jørgen Whitta-Jacobsen, den tidligere svenske statsminister Carl Bildt og vores nyetablerede ungepanel.

Danskernes adfærd post corona
På konferencen præsenterer Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, Senior Fellow i Kraka, resultaterne af den nye rapport om, hvordan corona har påvirket danskernes adfærd. Vi har bl.a. undersøgt potentialet ved hjemmearbejde samt hvilke samfundsøkonomiske gevinster, der kan være forbundet hermed. Corona har også givet digitaliseringen et skub – e-handel og fjernundervisning er pludselig blevet hverdag for mange. Men hvad er konsekvenserne?

Bliver verden afglobaliseret?
Efter mange år med stigende globalisering, ser vi nu tegn på det modsatte. Corona har belyst risiciene ved globale forsyningskæder, men også understreget betydningen af international handel for Danmark. Til konferencen diskuterer vi også, hvordan vi bedst stimulerer økonomien og finansierer velfærdsstaten. Den tidligere svenske statsminister Carl Bildt vil bl.a. give sit perspektiv på, hvordan krisen vil påvirke det europæiske og globale samarbejde. 

Og hvad med klimaet?
Vi giver også en status på Danmarks klimaplan og undersøger, hvorvidt flyafgifter virker, og om danskerne ønsker at indføre dem. Vi diskuterer også ’Greta-effekten’ og kigger nærmere på, hvem der påvirker danskerne i klimadebatten.

Ungepanelets vision for 2040
Endelig kan vi med stolthed præsentere Small Great Nations Ungepanel. Panelet består af 42 unge mennesker med forskellig baggrund, som kommer fra hele landet. Med afsæt i workshops, inspirerende oplæg og sessioner har de formuleret en vision for dét Danmark, de ønsker i 2040. Et par repræsentanter fra Ungepanelet vil præsentere visionen på vegne af panelet. Læs mere og mød hele Ungepanelet her.

Mød talerne

Tap icon

Tryk på billedet og læs mere.

speaker portrait

Hans Jørgen Whitta-Jacobsen

Senior Fellow
Kraka

speaker portrait

Carl Bildt

Formand
The Global Commission on Internet Governance

speaker portrait

Ungepanelet

Medlemmer af

Ungepanelet

Program

kl. 9:00
Velkomst ved Anders Dons & Peter Mogensen 

kl. 9:05
Præsentation af resultaterne af den 7. rapport ved Hans Jørgen Whitta-Jacobsen

kl. 9:45
Coronakrisen i et internationalt perspektiv ved Carl Bildt

kl. 10:25
Ungepanelet præsenterer deres vision for Danmark

kl. 10:50
Afrunding ved Anders Dons & Peter Mogensen


Hent rapporten her

 

Har du spørgsmål, så kontakt Julie Kirketerp på jkirketerp@deloitte.dk