Events


  • København

Roadshow i København

Hvordan kan Københavns erhvervsliv gå forrest som vækstmotor for resten af landet? Deltag i debatten, når Small Great Nation besøger København og sætter fokus på, hvordan København kan skabe vækst- og uddannelsesmuligheder, hvis påvirkning rækker uden for hovedstadsområdet.

 

Hvordan kan København påvirke Danmarks vækstmuligheder?
Når Small Great Nation rejser rundt i landet, er det for at sætte et lokalt perspektiv på de udfordringer og muligheder, Danmark står overfor. Med Anders Dons, Deloittes nordiske CEO, og Peter Mogensen, Krakas direktør, i front, afholder Small Great Nation i samarbejde med Københavns Kommune sit sjette roadshow. Debatten vil tage afsæt i Small Great Nations rapporter om styrkepositioner og potentialersammenhængskraft og fremtidens arbejdsmarked.
 

Dagens tema
I en by med stærke vidensmiljøer og livligt erhvervs- og uddannelsesliv, vil vi bl.a. dykke ned i, hvordan København kan skabe vækst, muligheder og videndeling, som kan påvirke hele Danmark - ikke kun hovedstadsområdet.

Københavns overborgmester, Frank Jensen, uddannelses- og forskningsminister, Tommy Ahlers, adm. direktør i Københavns Lufthavne, Thomas Woldbye og grundlægger og CEO i arkitekt- og byplanlægningsfirmaet Gehl, Helle Søholt, vil alle dele deres perspektiver og kaste lys over diskussionen om Danmarks fremtid.

Vi vil ligeledes medbring et par resultater fra den nyeste Small Great Nation analyse, De højthængende frugter, der omhandler arbejdsmarkedet anno 2040. Analysen viser blandt andet, at København støvsuger landet for talenter, og at halvdelen af den danske befolkning vil være bosat i de største byer i 2040. Vi vil derfor diskutere:

  • Hvordan vi skaber de rigtige rammer for vækst, urbanisering og udvikling af styrkepositioner?
  • Er dette en unik mulighed for at skabe kompetencecentre eller et problem for Danmark?
  • Turisterne og talenterne stormer til København. Men er København attraktiv nok for virksomhederne?

Som deltager får du desuden rig mulighed for at bidrage til debatten, når Peter Mogensen og Anders Dons indbyder til dialog og diskussion blandt publikum.

Tid og sted
Mandag d. 18. marts 2019 kl. 15:00 - 17:00
Festsalen, Københavns Rådhus
Rådhuspladsen 1, 1599 København
 

Talere

Kl. 15:00
Anders Dons og Peter Mogensen byder velkommen og præsenterer Small Great Nation, analyseresultater og styrkepositioner for Danmark og København.

Kl.15:20
Tommy Ahlers, uddannelses- og forskningsminister, vil give sit bud på, hvordan hovedstaden skaber de bedste rammer for innovation og vækst - som hele landet kan få gavn af.

Kl. 15:40
Helle Søholt, stifter af Gehl arkitekter vil tale om betydningen af fremtidens byudvikling og bymiljøer. 

Kl. 16:00
Thomas Woldbye, adm. direktør Københavns Lufthavne, vil bidrage med et virksomhedsperspektiv, som en af hovedstadens største private arbejdspladser og en central brik i hovedstadens infrastruktur.

Kl. 16:20
Frank Jensen, overborgmester i Københavns Kommune.

Kl. 16:35
Afsluttende debat med oplægsholdere og publikum faciliteret af Peter Mogensen.

Kl. 17:00
Farvel og tak.

  • Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding via formularen nedenfor.
  •  
  •  

Arrangementet er afholdt.

Kommende events