Episode 47

Udgivet 11/07/2023

Udfordringer i uddannelsessystemet (Paneldebat 2:2)

Podcast med Martin Winkler Wille, Birgitte Vedersø, Frederikke Weien, Lars Goldschmidt, og Ditte Marie Ingemann

Dette er den anden af to podcastepisoder optaget på Small Great Nation-konferencen i maj 2023, hvor vi lancerede rapporten ”De smukke unge mennesker – fra skole, skærm og stress til fremtidens håb”. Udover at præsentere indsigter om trivselssituationen blandt landets unge dykker rapporten også ned i uddannelsessystemet. For at give en nuanceret diskussion og gøre os alle sammen klogere på, hvad der er op og ned i klasselokalerne, havde vi inviteret et blandet panel beståede af:

Martin Winkler Wille, som er gymnasielærer i dansk og fysik på Espergærde Gymnasium. Han har skrevet en række debatindlæg i aviserne Politiken og Information om unge i gymnasiet og deres trivsel ud fra det, han har oplevet i klasselokalet.

Birgitte Vedersø, som er selvstændig konsulent med næsten 25 års erfaring som en del af den uddannelsesmæssige frontlinje, bl.a. som rektor på Gefion Gymnasium i over et årti. Derudover har Birgitte også været formand for Danske Gymnasier mellem 2017 og 2021.

Frederikke Weien, der er bygningssnedkerlærling og ambassadør for Boss Ladies, et nationalt forandringsprojekt, der arbejder for at udfordre stereotyper og skabe kulturforandringer på erhvervsuddannelsernes tekniske fag, i industrien, i bygge, anlægs- og installationsbranchen og i de maritime fag samt på landets FGU-skoler.

Lars Goldschmidt, som er næstformand og en del af Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Bestyrelserne. Lars har siden 2016 været skiftende formand og næstformand i DEG-B's bestyrelse og sidder p.t. på næstformandsposten.

Ditte Marie Ingemann, som er 22 år gammel og er medforfatter af bogen ”De Resterende – Fortællinger af unge uden job eller uddannelse”, der handler om de ca. 45.000 unge, der hverken er i job eller uddannelse ved deres 25-års fødselsdag.

Moderator: Anders Dons, nordisk CEO i Deloitte.