storkespringvand.jpg

Eksperter fra ind- og udland sætter fokus på Danmarks største udfordringer

Hør kvalificerede bud på, hvad der bliver Danmarks største udfordringer i fremtiden - og ikke mindst, hvordan de kan løses. Vi har bl.a. spurgt en minister, en professor og en tidligere ambassadør.

Vi skal strække os efter de højthængende frugter

Den tredje rapport, De højthængende frugter, beskæftiger sig med fremtiden for det danske arbejdsmarked. Heri undersøger vi forskellige initiativer, der kan øge danskernes samlede velstand og velfærd, men som kræver en lidt større indsats at plukke, men som alligevel kan være umagen værd. Vi præsenterede rapportens resultater d. 10. januar 2019 ved en konference, hvor vi også indbød en række lokale og globale eksperter til at bidrage med deres perspektiver.

I videoerne nedenfor kan du høre deres forskellige bud på, hvordan vi skaber de bedste rammer for danskerne, arbejdsmarkedet og - ikke mindst - hvordan vi får de svageste godt med. 

 

Herman Van Rompuy, tidl. belgisk premierminister & tidl. præsident for Det Europæiske Råd
What we see in our society is a growing divide between people with a higher education and people with lower skills and this is threatening social cohesion and undermining our economic potential." 

Mai Mercado, børne- og socialminister (K):
Vi har en udfordring i at sikre, at flere bliver en del af fællesskabet, og at der ikke er nogen, der føler sig efterladt på perronen – vi skal skabe sammenhæng, ikke splittelse”


 

Hans Jørgen Whitta-Jacobsen

Hvis arbejdstiden fortsætter nedad, i takt med at velstanden stiger, så kan vi regne med, at vi i 2040 arbejder 2 timer mindre om ugen. Og det skaber udfordringer for den offentlige økonomi.


 

Francois Zimeray, advokat og tidl. fransk ambassadør i Danmark

The biggest challenge for Denmark is to continue to be very open to the world and enjoy the benefits of globalization, but on the other hand not be colonized by the values of our time. 

Ulrik Juul Christensen, læge og CEO i Area9

Den største udfordring på fremtidens arbejdsmarked bliver at erkende, at uddannelse af medarbejdere er en nødvendighed og ikke en option.


Vil du vide mere?

Så find de seneste analyser her og tilmeld dig nyhedsbrevet her.