sgn_rapport14_22.jpg

Fra hype til håb – hvordan kan AI generere et rigere Danmark?

Kunstig intelligens (AI) er et emne, som næsten alle snakker om i dag. Mange virksomheder bruger allerede AI i dag, men det er også gået op for mange, at AI kan have store konsekvenser for samfundet og økonomien. AI’s hurtige udvikling fører til en del spørgsmål og spekulationer, som vi svarer på i denne rapport. Vores analyser viser, at eksisterende teknologier inden for AI og automatisering kan have betydelig indvirkning på den fremtidige økonomiske vækst. Selvom der er store usikkerheder, kan teknologier som minimum bidrage til, at Danmark kan opretholde en økonomisk vækst på niveau med væksten de seneste årtier.


Gå direkte til download af rapporten

I rapporten undersøger vi fænomenet kunstig intelligens og automatisering ud fra flere datadrevne analyser. Vi undersøger det økonomiske potentiale ved kunstig intelligens og andre typer af automatisering, og vi undersøger, om Danmark er klar til at absorbere de nye teknologier.

Udviklingen af kunstig intelligens har taget fart, og det bør tages alvorligt, at forskere inden for feltet tror på, at udviklingen vil fortsætte i samme høje tempo. Det kan både skabe uoverkommelige udfordringer og fantastiske muligheder. Gennem en spørgeskemaundersøgelse blandt befolkningen finder vi, at danskerne både har høje forventninger og bekymringer angående potentialet ved at bruge kunstig intelligens.

Alt dette indikerer et behov for en debat om hvor, hvornår og hvordan kunstig intelligens skal bruges – til gavn for Danmark og danskerne. Vi håber, at rapporten kan bidrage til denne debat, og at politikere og beslutningstagere vil læse rapporten med henblik på at tage handling, hvor det er mest nødvendigt.

Rapportens temaer:

• Hvad kan AI?
• Økonomisk potentiale af kunstig intelligens
• Fordelsmæssige konsekvenser af AI
• Hvor godt forberedt er Danmark på AI?