lokal aarhus.jpg

Udfordringer og styrkepositioner på tværs af Danmark

Small Great Nation har rejst rundt i landet og sat fokus på forskellige regioners udfordringer og potentialer sammen med lokale politikere, erhvervsfolk og uddannelsesinstitutioner. Trods Danmarks begrænsede størrelse er det nemlig langt fra de samme udfordringer, som de danske byer står overfor.

lokal aarhus.jpg

Hvordan realiserer vi hele Danmarks potentiale?

I den første rapport om Danmarks muligheder og udfordringer stod det klart, at dansk velstand kan vokse - hvis vi formår at indfri potentialerne. Dét kræver dog forskellige tiltag, hvis man zoomer ind på danmarkskortet. Udfordringerne i Esbjerg og Aarhus er f.eks. ikke de samme - og det er styrkepositionerne heller ikke. Derfor har Small Great Nation rejst rundt i landet og indbudt til dialog med afsæt i lokale analyseresultater og perspektiver fra borgmestre, rektorer, erhvervsliv m.m. 

Heldigvis er glasset er halvt fyldt, og vi oplevede høj optimisme ift. at identificere og sætte fart under regionernes styrkeområder - se højdepunkterne fra de fem roadshows i videoerne nedenfor. 

 


 

Roadshow i Aarhus
Den 22. oktober 2018 gik turen forbi Systematic i Aarhus. Her blev der sat fokus på Østjyllands styrkepositioner med oplæg fra Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard, og direktør for efter- og videreuddannelse på VIA University College, Louise Gade. 

 

 

Roadshow i Aalborg

Den 4. oktober 2018 besøgte vi Aalborg Universitet til en snak, om styrkelse af Nordjyllands uddannelses- og vækstmuligheder. Her deltog bl.a. Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen og rektor på Aalborg Universitet, Per Michael Johansen. 

 

 

Roadshow i Herning/Ikast-Brande

Den 3. oktober 2018 besøgte vi Messecenter Herning og fik lokale perspektiver fra de to borgmestre, Lars Krarup og Ib Lauritsen, Centre Director for Centre for Business Development på Aarhus Universitet, Annabeth Aagaard, og Kenneth Mikkelsen, Erhvervsdirektør i Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande.

 


 

Roadshow i Odense

Den 9. marts 2018 satte vi fokus på robotter, digitalisering og globalisering, da vi besøgte Væksthus Syddanmark i Odense. Her bidrog Væksthus Syddanmarks direktør, Jani Lykke Methmann, tiltrækningschef i Odense Kommune, Joost Nijhoff og partner i Deloitte Odense, Anders Flou, med lokale indsigter.

 


 

Roadshow i Esbjerg

Den 5. marts 2018 afholdte vi det første roadshow hos Blue Water Shipping i Esbjerg. Her diskuterede vi, hvordan Vestjylland kan sikre den nødvendige tilflytning og indfri sit potentiale. Arrangementet bød på perspektiver fra bl.a. Blue Water Shippings direktør, Søren Nørgaard Thomsen og Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen. 

Roadshow i København

Den 18. marts 2019 afholdte vi det sidse roadshow i den smukke festsal på Københavns Rådhus. Fokusset for eftermiddagen var hovedstadens fremtidige styrkepositioner og udfordringer, hvis byen skal være bæredygtig og attraktiv for både virksomheder og danskere med almindelige indkomster. Eftermiddagen bød på spændende perspektiver fra Frank Jensen, Thomas Woldbye, Helle Gehl og Tommy Ahlers. 


Vil du vide mere?

Så find de seneste analyser her og tilmeld dig nyhedsbrevet her.